dijous, 12 de juny del 2014

LA LULA I LA TANA


Aquest curs les classes dels Sols Grocs i dels Sols Valents s'han omplert de màgia... Hem compartit el nostre dia a dia amb una mascota!!!

Com vam escollir el nom?

A P3A tenim una gosseta, la TANA i a P3B tenim una elefanta, la LULA... 
Els noms els van escollir els infants de cada classe, les mestres vam haver de negociar i de consensuar el nom definitiu, és clar.
Les nostra Lula i la nostra Tana són molt especials, s'estan tot el dia amb nosaltres a l’escola: observen com treballem, miren com juguem, escolten com cantem, celebren amb nosaltres els aniversaris, ...i quan arriba el cap de setmana, surten a passejar. 

Al llarg del curs les mascotes han viatjat i han compartit estones, situacions i experiències a casa de cadascun dels nens i nenes de la classe, d’aquesta manera els Sols han anat incorporant un trosset de l’escola dins l'espai familiar.
Ja podeu imaginar-vos com d'especial ha estat per a ells i elles!

Com ens hem organitzat




Cada divendres, un nen o nena se l'ha endut cap a casa, tot el cap de setmana.
Encara ho estem fent, han d'haver tingut l'ocasió d'endur-se-la tots, almenys una vegada durant el curs.
És molt important que a casa la tractin bé, cal que valorin que pertany a tota la classe. Dilluns pel matí retorna a l’escola i l’afortunat/ada, que ha compartit el cap de setmana amb ella, ens explica tot el que ha fet, com li ha anat: si l’ha dut al parc, si ha dormit amb ella, si han anat plegats d'excursió amb els pares... 
Juntament amb la Tana i la Lula viatja una llibreta, en la qual els pares, les mares i/o altres familiars han anat recollint totes aquestes vivències amb fotografies, dibuixos...
Quantes coses que ens heu explicat i hem compartit!! 
D'aquesta manera, sempre tenim un bon motiu per poder conversar a classe, s'esdevé una manera lúdica i motivadora a l'hora de treballar l’expressió oral. 


Algunes famílies s’han anat animant i els han anat incorporant alguns complements fabricats a casa, com ara una bufanda per quan ha fet fred, unes ulleres per veure-hi millor...I així, a poc a poc,  hem anat fent més nostres aquestes mascotes!!!


Els SOLETS GROCS i els SOLETS VALENTS, i les mestres, us volem agrair la vostra col·laboració!

IRAMA AHEDO I MATI ALONSO
      LES MESTRES DE P3