divendres, 17 d’abril del 2015

JOAN PAHISA A L'ESCOLA CATALUNYA

El passat 27-1-2015 en Joan Pahisa ens va venir a visitar a l’escola. El motiu de la visita va ser que els nens i nenes de 5è, a educació emocional, estàvem treballant les nostres limitacions. Les professores van pensar que, com que en Joan Pahisa és una persona que fa un metre i ha tingut limitacions a la vida, a nosaltres ens podria anar bé conèixer-lo.

Joan Pahisa durant la xerrada
Vam fer una xerrada sobre allò que havíem d’aconseguir. Fer coses a la vida encara que tinguin alguna dificultat per a nosaltres. Intentar perseguir els nostres somnis i no deixar-los enrere.

En Joan ens va explicar que la seva discapacitat no li importava. Ell va continuar endavant fent les activitats del dia a dia encara que fes 1 metre d’alçada.

Tot 5è amb en Joan Pahisa




De petit jugava a bàsquet a l’equip de l’escola. Però quan ja s’anava fent gran es va adonar que no podia seguir jugant amb les mateixes condicions que la resta de companys. Així que va decidir provar més esports (la natació, el badminton, el futbol…) fins que va trobar el tennis taula. Però li va costar molt aconseguir equip perquè cap el volia. Fins que un dia va quedar amb uns amics. Un d'ells li va explicar que també jugava a tennis taula i que es podria afegir al seu equip. Al principi, li costava tornar les pilotes curtes. Però va practicar un moviment i una tàctica que li permetien tornar les pilotes que li anaven fluixes. Va entrenar tant que va arribar a les semifinals d’Europa de tennis taula.

Vam aprendre moltes coses!

Ariadna Gámez, Carlota Montoro i Diana Pané, 5è B